Verlichting belangrijk

Veilig op weg met goede verlichting

 

Zorg dat uw verlichting goed werkt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en u ziet een medeweggebruiker snel over het hoofd... of andersom. Zeker in combinatie met regen is het zicht in de donkere dagen erg slecht. Wist u trouwens wat de top 3 ergernissen van autoverlichting is?

 

  1. Verblinding. Als uw autoverlichting niet goed werkt of niet goed is afgesteld kan dit zorgen voor verblinding bij uw medeweggebruikers. Dit kan worden veroorzaakt door verkeerde afstelling, het gebruik van verkeerde lampen of de lamp kan verkeerd gemonteerd zijn.
  2. Alleen dagrijverlichting. Heeft u wel eens het achterlicht van de dagrijverlichting van uw auto weleens gecheckt? Er rijden duizenden auto’s met dagrijverlichting zonder achterlicht. Veel  automobilisten denken daardoor dat ze met schemer, mist of in tunnels zichtbaar zijn, maar ze beseffen niet dat hun achterlichten helemaal niet branden. Dit kan niet alleen lijden tot ergernissen, maar ook tot extreem gevaarlijke situaties.
  3. (zelf) Lampen verwisselen. Deze staat echt op nummer 3. Het zelf verwisselen van lampen. De ruimte bij uw autoverlichting is vaak zo volgebouwd, dat het haast niet meer te doen is... Echter, vanaf 2009 moeten de autofabrikanten de auto zo ontwerpen dat u zelf het lampje kunt verwisselen. Al blijft het soms een uitdaging...

 

Voor elke type verlichting hebben wij de juiste lamp in huis!

Deze blog is geschreven door: Alex de Bruin